Friday, Aug 14, 2020
HomeДЕНЕШНАЕкономијаМВР ќе префрли средства за една плата за вработените во „Еурокомпозит“

МВР ќе префрли средства за една плата за вработените во „Еурокомпозит“

еврокомпозит

Владата му наложи на Министерството за внатрешни работи од својата сметка да ѝ исплати на државната фабрика „11 Октомври – Еурокомпозит“ АД Прилеп средства за исплата на една плата на вработените, како и за обезбедување репроматеријали за работата на компанијата.

„Владата донесе одлука МВР да префрли финансиски средства во висина од 10.000.000 денари на сметка на друштвото, за исплата на една плата на вработените и за набавка на репроматеријали за да продолжи работењето на фабриката“, стои во соопштението.

Префрлањето на средствата е во рамки на договорот со компанијата и согласно заклучоците од 32. владина седница за наоѓање решение за состојбите на државната компанија.

Компанијата поради долговите во кои е западната нема исплатено 16 плати на вработените.