Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "вести"

Грчкиот суд осуди новинар, сопственик на портал за објавување новинарска измислица, соопшти грчкиот весник „Катимерини“, при што се истакнува дека тоа е прва пресуда во земјата за лажни вести. На порталот кој пишувал за родителските проблеми, била објавена вест со наслов: „Шок: Видете како компаниите

Read More

Членови на анархистичката група „Рубикон“ упаднале синоќа во грчката државна телевизија ЕРТ за време на централниот дневник. За време на интервју со поранешниот генерален секретар на Грчката комунистичка партија, Лиана Канели во студиото дошле околу 20 лица. Јубилејното, роденденско емитување на вестите било прекинато, а

Read More

Неодамнешно американско истражување покажало дека лошите и негативни утрински вести нé прават подепресивни и помалку продуктивни, се наведува во студијата објавена во списанието Harvard Business Review. Научниците истакнуваат дека лошите вести коишто ќе ги слушнеме наутро го поткопуваат нашиот работен елан, па со тоа и

Read More