Tuesday, May 26, 2020
HomePosts Tagged "утрински"

По децениско постоење на медиумскиот пазар, денеска згаснаа највлијателниот дневен весник „Дневник“, како и порталите „Телеграф“, „Утрински“, „Вест“,„Теа модерна“, кои беа дел од медиумската куќа „МПМ“. Без работа останаа над 100 медиумски работници, на кои денеска им беше соопштено дека медиумите во кои работеле повеќе

Read More

„Најавеното затворање на „Утрински весник“ е уште еден доказ дека Македонија е на дното на Балканот по медиумски слободи и укажува зошто се неопходни демократски промени и конечна заштита на слободата и на професионалното работење на новинарите и на медиумите“, се вели во реакцијата на

Read More

По речиси две децении работа, во сабота својот последен број ќе го издаде весникот „Утрински весник“. Тој е еден од весниците кој го издава МПМ, чии новинари штрајкуваа поради неисплатени плати. Тие бараа средба со сопственикот Срѓан Керим, но неговата врата остана затворена за новинарите.

Read More

Фирмата „Медиа принт Дооел“ од семејството на МПМ што беше отворена во крајот на февруари оваа година бара да вработи 55 новинари. Ангажманот е на определено работно време од шест месеци, а платата е 20 илјади денари. Кога се отвори оваа фирма како сопственик и управител

Read More

По пишувањето на одредени портали дека весниците кои ги издава „Медиа Принт Македонија“ се огласија и од „Орка холдинг“ кои ја демантираат информацијата која се прошири денеска во новинарските кругови дека сите акции од весниците „Утрински весник“ и „Дневник“ се продадени на турска новинска куќа. -

Read More

Неодамнешно американско истражување покажало дека лошите и негативни утрински вести нé прават подепресивни и помалку продуктивни, се наведува во студијата објавена во списанието Harvard Business Review. Научниците истакнуваат дека лошите вести коишто ќе ги слушнеме наутро го поткопуваат нашиот работен елан, па со тоа и

Read More