Sunday, Jul 5, 2020
HomePosts Tagged "плоштад Македонија"

Десеттиот фестивал на виното „Вино Скоп“ ќе се одржи од 28 септември до 2 октомври на градскиот плоштад „Македонија“. Во центарот на Скопје, посетителите пет дена ќе можат да дегустираат квалитетно македонско вино и да уживаат во настапите на македонските музичари Владо Јаневски, „Куку Леле“, Ристо

Read More

Најпопуларната игра на сите времиња, PokѐmonGO стана неверојатен феномен со милиони Андроид и iOS корисници и целосно го освои светот на гејмерите. Недела, 18 септември е празник за сите Pokѐmon ентузијасти. Од 18:30 часот на градскиот плоштад Македонија, Македонски Телеком им овозможува незаборавна авантура во живона

Read More

Утринава изби голем пожар во зградата во која се наоѓа седиштето на ЕВН по што веднаш беа активирани повеќе противпожарни единици со пет возила кои брзо се обидоа да се справат со пламенот и да не дозволат оваа препознатлива повеќекатница во центарот на градот да

Read More