Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "гасење"

Утринава изби голем пожар во зградата во која се наоѓа седиштето на ЕВН по што веднаш беа активирани повеќе противпожарни единици со пет возила кои брзо се обидоа да се справат со пламенот и да не дозволат оваа препознатлива повеќекатница во центарот на градот да

Read More

Нов шумски пожар се прошири во шума кај селото Каратманово на територија на општина Лозово. За гасењето на пожарот се ангажирани околу 30 припадници на противпожарната бригада, како и вработени во ЈП Македонски шуми и жители на селото. Пожарот е предизвикан од човечки фактор, а

Read More