Friday, Jan 15, 2021
HomePosts Tagged "обуки"

Министрите за одбрана на Македонија и на Бугарија, Радмила Шекеринска и Красимир Каракачанов, вчера, во рамките на заедничката седница на двете влади, во Струмица потпишаа аранжман за соработка за обука на војници и на подофицери – возачи и механичари на тенк Т-72, соопшти денеска Министерството

Read More

Едукативниот и развоен центар Seavus во рамките на проектот на Агенцијата за вработување на РМ, организира бесплатни обуки за MS Office апликации. Во обуките може да учествуваат сите млади и невработени лица до 29 години кои се евидентирани во Агенцијата за вработување на РМ и

Read More

Министерството за образование и наука најави нова програма за поддршка на проекти на средните училишта со вредност од 700 илјади евра, пари кои се обезбедени преку Светска банка и ќе се доделуваат како грантови. „Програмата нуди неколку типови на грантови, односно нуди можност за финансирање на

Read More

Министерството за труд и социјална политика заедно со Агенцијата за вработување и Центарот за стручно образование предвидоа 110 обуки за работници во различни сектори на производството и индустријата. Затоа секој заинтересиран кој не е вработен ќе може да ги поседува бесплатните обуки кои се директно

Read More