Tuesday, May 26, 2020
HomePosts Tagged "вештини"

Технолошкиот прогрес се движи со брзина на светлината, а новите изуми наметнуваат потреба за нови професии. Новиот извештај на Светскиот економски форум, „Иднината на работата“ посочува кои вештини ќе бидат потребни на работната сила на иднината, за да биде соодветна на промените кои доаѓаат. Ова

Read More

Имате идеја да започнете свој бизнис? Или можеби имате многу идеи меѓутоа не сте сигурни која од нив има потенцијал да прерасне во нешто големо? Не знаете кон што да се насочите и како да започнете за да ги реализирате вашите соништа? Тогаш оваа Startup

Read More

Министерството за труд и социјална политика заедно со Агенцијата за вработување и Центарот за стручно образование предвидоа 110 обуки за работници во различни сектори на производството и индустријата. Затоа секој заинтересиран кој не е вработен ќе може да ги поседува бесплатните обуки кои се директно

Read More

Директорката на центарот за стручно образование и обука (ЦСОО), г-ѓа Ајше Селмани и директорката на Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ), г-ѓа Розанди Лоу потпишаа меморандум за разбирање за партнерството помеѓу Програмата и Центарот во наредните четири години. Меморандумот се однесува на соработката при

Read More

Ѕвездата на Реал Мадрид ужива да ги покажува своите знаења и способности во кошарката. А кога тоа го прави во комбинација со фудбалот, тогаш тоа е неизмерно уживање. Герет Бејл ја заврши својата втора сезона во кралскиот клуб и во моментов го користи слободното време за

Read More