Monday, Jul 13, 2020
HomePosts Tagged "„македонско сценарио“"

На Еди Рама му се заканува реализација на „македонско сценарио“, односно вршење голем притисок од здружената албанска опозиција донесе преку одржување на масовни антивладини протести во Тирана на 13 мај, да го принудат да си поднесе оставка од премиерската функција. Главните барања на албанската опозиција ќе

Read More

Се чини македонското сценарио, со кое Вучиќ ги плашеше своите граѓани, почна да се случува. Во Белград, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Чачак, Лесковац, Зрењанин, Бор, Сомбор, Узице и Краљево вчера, втор ден по ред се одржаа масовни протести, на кои повеќето беа млади го изразија

Read More

Вучиќ со остра реторика и за меѓународната заедница, порача дека нема да дозволи странски сили да се мешаат во внатрешните работи на Србија и да влијаат кој да дојде на власт. „Нема да дозволам македонско сценарио во Србија“ - беше пораката на српскиот премиер Александар Вучиќ

Read More