Wednesday, Jan 22, 2020
HomePosts Tagged "кривични дела"

Основното јавно обвинителство соопштува дека е во постојана комуникација со Министерството за внатрешни работи за идентификација на учесниците во нередите што се случија во собранието. Дежурните јавни обвинители редовно се известувани за текот на настаните и даваат насоки за натамошно постапување на полицијата, велат од обвинителството.

Read More

Службеници на финансиската полиција веќе еден час се во зградата на Општина Струмица, пренесува Press24. Според извори на порталот, финансиската полиција во моментов обезбедува наредба од Основното јавно обвинителство за гонење кривични дела од областа на организираниот криминал и корупција за одземање на документација поврзана со

Read More

Специјалното јавно обвинителство ја подготвува првата сериозна акција наречена „Титаник“ поврзана со наводни изборни манипулации на изборите во 2012-та и прекршување на законите од страна на екс министри и државни злужбеници за кои е можно барање и на мерка физичко обезбедување и притвор. Фетаи од СЈО

Read More