Saturday, Mar 6, 2021
HomePosts Tagged "КХВ"

Молкот и натаму е единствениот одговор од Комисијата за хартии од вредност околу сите прашања поврзани со обидот за преземање на нафтената компанија Макпетрол од страна на офшор-компанијата „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“. Во случајот кој се одолжи повеќе од девет месеци, КХВ досега само еднаш го

Read More

Тактизирањето на институциите околу преземањето на Макпетрол и одолговлекувањето на процесот на одлучување во Комисијата за хартии од вредност ќе биде притисок не само врз Макпетрол, туку и врз телевизија Телма. КХВ вчера реши да ја запре постапката и одговорноста за одлуката да ја префрли

Read More

Во македонската јавност случајот со обидот за преземање на Макпетрол е главна тема, но државните институции и натаму молчат за ова прашање. Ниту еден државен орган, вклучувајќи ја и најповиканата институција, Комисијата за хартии од вредност, досега не се изјасни за основаните сомнежи дека Макпетрол сакаат

Read More

Понудата за преземање на акциите на „Макпетрол“ од страна на анонимната офшор компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ , која Комисијата за хартии од вредност ја врати на доработка, би можела повторно да се најде на дневниот ред на Комисијата околу илинденските празници, брифираат извори упатени

Read More

И по писмото од Европската енергетска заедница, во кое се бара од македонските власти да ги испитаат сомнежите околу компаниите и бизнисмените што се обидуваат да го преземат Макпетрол, ниту една од надлежните институции во земјава не се одважи да реагира. По информациите во јавноста за

Read More

Ако се нормални и одговорни функционери на Република Македонија, не може да не ги интересира какви белосветски хохштаплери го запоседнуваат имотот и пазарот во државата“, вели за Телма поранешниот гувернер на Народната банка, Петар Гошев, коментирајќи го односот на државните институции кон случајот со Макпетрол

Read More

Комисијата за хартии од вредност денес донесе одлука да побара од компанијата „Балкан петролеум“, понудувачот за купување на Макпетрол, да достави дополнителна документација, пред КХВ да донесе конечна одлука дали ќе дозволи преземање на најголемата македонска нафтена компанија, известува А1 Он. Тоа сега значи дека во

Read More

Очите на целокупната македонска јавност се вперени во Комисијата - дали ќе се дозволи влез на сомнителен странски капитал во домашната економија. Рокот во кој Комисијата за хартии од вредност треба да одлучи дали ќе ја прифати понудата на анонимната офшор компанија „Балкан Петролеум“ за акциите

Read More

Синдикатот на работниците од трговијата на Македонија упати барање до Комисијата за хартии од вредност да провери кое лице стои зад преземањето на Макпетрол. „Очигледно е дека компанија со 1.000 евра капитал не може да обезбеди сопствени средства за да го изврши преземањето, односно чиј е

Read More

Една недела по доставувањето на јавната понуда од анонимната компанија „Балкан Петролеум Холдин Лимитед“ за преземање на акциите на „Макпетрол“, македонските институции и натаму молчат околу сомнежите кои се појавија во јавноста околу потенцијалниот купувач. Како што објавија медиумите, компанијата, регистрирана во Лондон, а со потекло

Read More