Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "игри"

Во петок вечер, на трката Т52 на 400 метри меѓу натпреварувачките на Параолимписките игри во Рио де Женеиро се очекува и Белгијката, Мариеке Верворт, спринтерка во количка. Следната недела, 37-годишната Мариеке треба да ја брани олимписката титула во трката на 100 метри, освоена пред четири

Read More

Доколку во текот на изминатата година сте имале среќа па сте имале добивка од некои од игрите на среќа, тогаш во одредени случаи треба истите добивки да ги пријавите, а во други не. Како што информираат од УЈП, во случај на добивки од посебни игри на

Read More

Под слоганот „Заедно во природа“ ќе се реализира третото издание на „Средношколските игри 2015“, манифестација од забавен и натпреварувачки карактер за ученици од средните училишта на Град Скопје. Проектот што ќе содржи различни активности (крос, натпревари во знаење, уметнички вештини, еко игри, забава

Read More