Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "евтаназија"

Во Белгија првпат во историјата е извршена законска евтаназија на дете, објавија денеска белгисите медиуми, не прецизирајќи на колкава возраст било детето и од која болест било заболено. Според истите извори, болеста на детето била во последен стадиум и лекарите процениле дека нема шанси за негово

Read More

Во петок вечер, на трката Т52 на 400 метри меѓу натпреварувачките на Параолимписките игри во Рио де Женеиро се очекува и Белгијката, Мариеке Верворт, спринтерка во количка. Следната недела, 37-годишната Мариеке треба да ја брани олимписката титула во трката на 100 метри, освоена пред четири

Read More

Убиството од милосрдие досега се сметаше за кривично дело во Србија, а сега со новиот Граѓански кодекс се предвидува и дава предност на „правото на физичко лице за доброволно и достоинствено прекратување на животот“. Ова би значело можна легализација на евтаназија во два случаи, исклучителен

Read More