Thursday, Jul 30, 2020
HomePosts Tagged "Фиком"

На булеварот Теодосиј Гологанов денеска се одржа протетст пред зградата на „Фиком“. Градежната афера која се случи пред десет години се уште нема разврска. Граѓаните за  становите уплатиле до 40.000 евра, но еден ист стан им бил продаван на повеќе лица. Останале без пари и без стан,

Read More

Оштетените од аферата „Фиком“, од пред петнаесетина години, на кои им беа продавани исти станови по неколкупати, денска протестираа пред зградата „Антигона“ во скопска Кисела Вода, барајќи да бидат обештетени, односно да им бидат доделени станови или да си ги добијат назад парите кои ги

Read More

Градбата, попозната како „Антигона“ на контравезната градежна компанија „Фи-Ком“, со одлука од Врховниот суд на Македонија падна во рацете на „Еуро Стандард Банка“. Врховниот суд уште во месец октомври го одбил барањето за ревизијата поднесено од 30 измамени граѓани, кои се јавуваат како оштетени во скандалот

Read More