Friday, Jul 3, 2020
HomePosts Tagged "станови"

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија своето неработење и неспособност се обидува да го сокрие преку политички хајки и поднесување неосновани кривични пријави, вели поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески, во писмена изјава за кривичната пријава на прилепската полиција, која го товари за незаконска продажба

Read More

„Поранешниот министер од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Спиро Ристовски на 05.07.2012 се обратил до општина Сарај со барање за согласност за користење градежна парцела за изградба на станови за сместување бегалци и социјално загрозени лица, овозможено со средства од ИПА Фондот“, стои во реакцијата на МТСП

Read More

На булеварот Теодосиј Гологанов денеска се одржа протетст пред зградата на „Фиком“. Градежната афера која се случи пред десет години се уште нема разврска. Граѓаните за  становите уплатиле до 40.000 евра, но еден ист стан им бил продаван на повеќе лица. Останале без пари и без стан,

Read More

Во текот на 2015 година ќе растат цените на недвижнините на територијата на ЕУ со исклучок  на Франција и Белгија чии економски услови се подобрени а каматните стапки се ниски, процени бонитетната агенција Стандард и Пурс. Најголем пораст на цените на недвижнините се очекуваат во Ирска (9

Read More