Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "Бела ноќ"

Денес во Скопје ќе се одржи културната манифестација „Бела ноќ“ како предвесник на прославите по повод 25 години од независноста на нашата држава. Сите културни установи најавуваат богата уметничка програма со претстави, изложби, концерти и презентации. Во МКЦ ќе биде претставен новиот мурал на фасадата

Read More

Скопје ќе биде будно цела ноќ. Вечер ќе се одржи 11-тата „Бела ноќ“ која ќе понуди голем број настани од културата – изложби, концерти, читања и филмски маратон, со вклученост на сите институции од културата во главниот град. Официјалното отворање на годинашната „Бела ноќ“ е во

Read More

Во првиот викенд од овој месец,  Скопје Сити Мол организира Лејт Најт Шопинг со големи попусти до полноќ, а во организација со Општина Карпош на 3-ти октомври, сабота, ќе се приклучи во прославата на познатата Бела Ноќ во Скопје во свој стил, со богата музичка

Read More

Mладински културен центар отвори повик за учество на ,,Бела ноќ 2015” година која ќе се одржи на 3 октомври. На „Бела ноќ“ ќе бидат опфатени визуелни уметности (ликовна уметност, фотографија, инсталација, видео-арт, стрип, кибернетичка уметност), применети уметности (архитектура, визуелен/индустриски/веб дизајн, мода, дигитални креации), музика, филм и

Read More