Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "Viber"

Бројот на корисниците на мобилна телефонија во Македонија годинава, за разлика од лани, бележи мал пораст и изнесува 95,2 проценти, се наведува во резултатите од испитувањето на јавното мислење за пазарот на електронски комуникации во Македонија, спроведено од Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) на случаен

Read More

Голем број на луѓе ја користат апликацијата „Вибер“ на своите паметни телефони, но многу мал број на лица знаат дека таа популарна апликација за размена на пораки и комуникација доби нова, корисна опција. Имено, со ажурирање на „Вибер“ се добива опција за криење на разговорот.

Read More

Viber најави дека целата комуникација која ја водите преку апликацијата ќе биде заштитена со енкрипција меѓу примачот и испраќачот што ќе биде одлично за околу 700 милиони корисници кои би ја сочувале својата приватност. Исто така воведен е и скриен чат каде ќе може да

Read More

Една од најинтересните дилеми во последните неколку месеци е правилното изговарање на популарната апликација Viber. Досега беше пракса македонскиот јазик да ги преведува сите имиња од англиски на македонски, но поради премногу странски зборови и се појавија големи проблеми со преводот и илјадници различни толкувања

Read More

Google промовираше нова опција за гласовно диктирање на инстант пораки на најпопуларните сервиси за допишување како WhatsApp, Viber, WeChat, Telegram и NextPlus. Опцијата се активира со зборовите Ok Google send a Viber message по што го наведувате името на контактот, а пораките мора да бидат

Read More

Viber и WhatsApp се убедливо најпопуларните апликации за брзо допишување доколку не ги земеме во предвид однапред инсталираните апликации Hangouts на Google и iMessages на Apple, па затоа се поставува прашањето која од двете е подобра и која заслужува да ја инсталирате на вашиот Android

Read More