Thursday, Sep 24, 2020
HomePosts Tagged "тајни"

СЈО реагира до државните институции кои им овозможиле увид во предистражните постапки на лицата кои се засегнати, а исто така реагира и против јавното објавување на документи. - Пред ова Јавно обвинителство се водат повеќе предистражни постапки кои за цел имаат спроведување на финансиски истраги против

Read More

Вчера на Меѓународниот славјански универзитет „Г.Р. Державин“ во Свети Николе беше промовирана монографијата „Античка Билазора – престолнина на независните Пајонци“. Издавачи се Универзитетот и Народниот музеј од истиот град, а во неа се поместени научните резултати од досегашните археолошки истражувања на раноантичкиот град Билазора во

Read More

Голем број тајни документи на поранешниот службеник на американската Национална агенција за безбедност (НСА), Едвард Сноуден ќе станат „отворена книга“ за новинарите и организациите, кои сакаат да соработуваат со новинарската организација, која ја држи архивата. Сајтот Интерсепт, кој го покрена новинарот Глен Гринвлад, упати повик до

Read More

Viber најави дека целата комуникација која ја водите преку апликацијата ќе биде заштитена со енкрипција меѓу примачот и испраќачот што ќе биде одлично за околу 700 милиони корисници кои би ја сочувале својата приватност. Исто така воведен е и скриен чат каде ќе може да

Read More

Европската полициска агенција Европол распоредила тим прикриени агенти во центрите за регистрација на мигранти низ Грција, со цел да се спречи инфилтрација на оперативци на Исламска држава и да се намалат активностите на други криминални мрежи, дознава „Катимерини“. Во интервју за неделното издание на весникот, Роберт

Read More

Ново радарско снимање на тајните простории во славната гробница на Тутанкамон ќе биде изведено до крајот на април, изјави за медиуми новоименуваниот египетски министер за старини, Халид ал-Анани. „Скенирањето беше вршено околу единаесет часови

Read More

Мрежата од тајни воени тунели во Довер, на југоистокот од Англија, која во времето на Втората светска војна е ископана по наредба на британската влада за одбрана од морнарицата на нацистичка Германија, отворена е за посетители на кои им се дава увид во „првата борбена

Read More

Доколку во овие летни денови сакате да се релаксирате со добра книга, но истовремено да доживеете силни емоции предизивикани од стилот на авторот, ви ја пепорачуваме семејната приказна ,,Писмото на Госпоѓа Вилма" на авторката Јелена Бачич Алимпиќ. Станува збор за роман кој ќе ве натера да

Read More