Saturday, Jul 13, 2024
HomeГИГА БАЈТХај текСо Google гласовно ќе пишувате пораки во Viber

Со Google гласовно ќе пишувате пораки во Viber

Google промовираше нова опција за гласовно диктирање на инстант пораки на најпопуларните сервиси за допишување како WhatsApp, Viber, WeChat, Telegram и NextPlus. Опцијата се активира со зборовите Ok Google send a Viber message по што го наведувате името на контактот, а пораките мора да бидат на англиски.

Во наредниот период ќе се овозможи гласовно активирање на пораки и на други светски јазици, а во програмата ќе бидат вклучени и поголем број на сервиси за допишување. За користење на опцијата треба да ги имате најновите верзии на мобилните апликации.