Monday, Mar 30, 2020
HomePosts Tagged "трудници"

Мнистерството за Здравство пред неколку години било запознаено со случајот на лажење пациентки од страна на Никола Дамчевски. Во разговор со директорката на приватната клиника Ремедика, Елица Јорданова, се открива дека пред неколку години, пациентка од Свети Лазар се пожалила во Ремедика кога открила дека Дамчевски

Read More

Француското Министерство за здравство објави дека 14 322 жени трудници во Франција го консумирале лекот Депакин, што значи и натриум валпроат, активната состојка на лекот, која е штетна за фетусот. Истовремно, Министерството соопшти дека подготвува план за отштета на жртвите, кој ќе биде изгласан во

Read More

Владата на Република Македонија денеска на вонредна седница донесе повеќе заклучоци и препораки во врска со зголеменото ниво на загаденост на воздухот. Владата усвои заклучок со кој се препорачува на сите правни субјекти (работодавци) во Градот Скопје и Општината Тетово (каде беше констатирано дека во десет

Read More