Monday, Jun 1, 2020
HomePosts Tagged "Сеп Блатер"

Светската фудбалска федерација ја отстрани метална плочка со името на поранешниот претседател на оваа организација Сеп Блатер. Плочата беше истакната на влезот на зградата во Цирих од отворањето во 2007 година. Во прилог на имињата на членовите на Извршниот комитет на ФИФА, посетителите беа во можност

Read More

ФИФА е еден чуден организам кој може да преживее и во најсуровите услови, а тука мислиме на сите финансиски скандали поврзани со поткуп, мито, нечесен однос и многу други малверзации. Очигледно фановите на фудбалот се немоќни да сторат нешто повеќе за смена на раководството кое

Read More

Претседателот на ФИФА, Сеп Блатер, повторно со нови проблеми. Огромна е веројатноста францускиот и германскиот претседател да се вмешани во изгласувањето на Светските првенства за 2018. и 2022. година, вели германскиот весник Welt am Sonntag. Според Блатер, поранешниот француски претседател Николас Саркози и неговиот германски помошник

Read More