Thursday, Jul 9, 2020
HomePosts Tagged "пратенички прашања"

Во 11 часот денеска во Собранието, премиерот Зоран Заев и министрите од владината коалиција по втор пат ќе одговараат на прашања од пратениците. Најголемата опозициска партија, ВМРО-ДПМНЕ нема да учествува на седницата поради како што рекоа, продолжувањето на притворот на шестмината пратеници за нивното учество во

Read More

Владата и министрите утре на пленарна седница во Собранието ќе одговараат на прашања поставени од пратеници. Ваква седница е прва за новиот владин состав и на неа единствена точка на дневен ред се пратенички прашања. Според деловникот, седница за пратенички прашања се одржува секој последен четврток од

Read More

Премиерот Заев му пиша писмо на претседателот на Собранието, Талат Џафери. Побара да одреди термин за одржување на неделните, тематски пратенички прашања во траење од еден час, како дел од реформскиот план 3-6-9. Заев наведува дека Владата се обврзала да се врати демократскиот амбиент, во Собранието

Read More

Новиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски одговараше на пратенички прашања поставени од Александар Николовски за лажните лични карти. Министерот одговори дека досега е откриено дека личните карти се фалсификувани според вештачењето направено во МВР и украден им е идентитетот на 90 лица од повеќе

Read More