Monday, Aug 10, 2020
HomePosts Tagged "пијанист"

Пијанистот Лудовико Еинауди одржа краток, но потресен концерт на платформа во Арктичкиот океан каде речиси три четвртини од сантите мраз се целосно стопени што претставува огромна закана за опстанокот на нашата планета. Пијанистот многу емотивно се вклучил во проектот за да се привлече вниманието на јавноста

Read More

Младиот пијанист Милан Дучевски како еден од првите штитеници на иницијативата „Добар проект“ денеска ќе има шанса да ги собере последните средства кои му се неопходни за да отиде на Интернационалниот натпревар по пијано "Џовани Музичисити" во Италија. За таа цел вечерва од 19 часот

Read More

Вечерва во црквата „Св. Софија“ со почеток од 21 часот, во рамките на културната манифестација „Охридско лето“ ќе се одржи концерт на познатиот пијанист Иво Погорелиќ. Поради распродадените билети во рекордни два дена, Погорелиќ се одлучи да одржи дополнителен концерт утревечер, 26-ти јули, на истата локација. Музичките

Read More

  Еден од најперспективните македонски пијанисти, Дино Имери е добитник на наградата “Млад Музички Уметник” доделена од Фондацијата “Томислав Зографски” по повод 80 години од раѓањето на еден од најистакнатите македонски композитори. Имери наградата ја доби за исклучителни домашни и меѓународни концертни успеси, како и за промоција

Read More