Wednesday, Apr 1, 2020
HomePosts Tagged "Пелагонија"

Парите за барокните фасади ќе се пренаменат за енергетски фасади на средните училишта, рече градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, на денешната седница на Советот на Град Скопје, извести „Сакам да кажам“. – Раката да ми се исуши ако го потпишам договорот за фасадата на „Пелагонија“ од

Read More

Засилувањето на промената на времето најмногу се одрази во Штип и Пелагонија каде дојде до силен пороен дожд со град, громотевици и јак ветер. Во попладневните часови во битолскиот дел дошле до интезивни врнежи на дожд, а се уште е рано да се даде проценка

Read More

По направените проценки Владата на Република Македонија им исплати средства за штетите настанати во големите поплави кои ја зафатија Македонија на почетокот на годината, а најпогодени беа пелагониските села. Средства за оштета ќе добијат околу 1300 лица од Могила, Новаци, Демир Хисар, Битола, Босилово и

Read More