Monday, May 25, 2020
HomePosts Tagged "патека"

За десетина дена Ќе биде готова втората најдобра кајакарска патека во Македонија. Патеката долга околу 200 метри се прави на иницијатива и барање на четири велешки кајакарски клубови: КК „Бабуна“, „Вардар“, „Вила Зора “ и „Гемиџии“, а со финансиска поддршка на општина Велес, во близина

Read More

Велосипедската патека на кеј под барикади. Плехови, даски и песок - известува порталот Засе.мк. На една од барикадите со стрелки е означено дека велосипедистите мора да се движат по шеталиштето. На сликите може да се забележи дека велосипедистите поминуваат каде ќе најдат место, помеѓу барикадите или

Read More

На „WRC” шампионатот за малку е избегната трагедија. После возбудливата трка во Полска, возачите се спремаат за следниот настан во Финска, меѓутоа во текот на тренингот безбедноста на патеките не е секогаш на највисокото ниво. Токму поради тоа, понекогаш може да дојде до несакани средби како

Read More