Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "отворени"

Мрежата од тајни воени тунели во Довер, на југоистокот од Англија, која во времето на Втората светска војна е ископана по наредба на британската влада за одбрана од морнарицата на нацистичка Германија, отворена е за посетители на кои им се дава увид во „првата борбена

Read More

Грчките банки денеска ги отворија вратите за граѓаните. Со уредба на Владата утврдено е лимитот за подигнување пари во една недела да биде 420 евра, а дневниот лимит и понатаму  останува 60 евра. Тринеделниот прекин во работата на банките може да ја чини Грција  дури три

Read More