Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "тунели"

Подземни води колку цело езеро дополнително ја проблематизираат изградбата на тунелите под Пресека. За исправање на катастрофалните грешки нема да бидат доволни ниту 100 милиони евра, велат експерти. Како што јавува „Дојче веле“, кривини во тунелите со екстра дополнителни потпори или комплетно нова траса во овој

Read More

Мрежата од тајни воени тунели во Довер, на југоистокот од Англија, која во времето на Втората светска војна е ископана по наредба на британската влада за одбрана од морнарицата на нацистичка Германија, отворена е за посетители на кои им се дава увид во „првата борбена

Read More