Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "мит"

При секое невреме се враќа митот дека мобилните телефони се ризик плус додека има бура и дека се „магнет“ за привлекување на громови поради електромагнетните зрачење. Сепак, експертите потсетуваат дека смартфоните воопшто не допринесуваат за привлекување на молњи, туку дека самите фиксни телефони поврзани со

Read More

Дали навистина може да се расипе батеријата ако телефонот го полните цела вечер додека спиете? Експертите не се согласуваат со теоријата дека батеријата може да се преполни. „Дури ниту и да го ставите својот iPhone кога батеријата има капацитет 90%, тоа нема да ја оштети. Едноставно

Read More

Повозрасните генерации кои одеа на рејв забави со „нарко“ очила, светкави блузи и фризури со боцки сигурно се сеќаваат на химната на 90-тите Sandstorm од финскиот DJ Darude, но десетина година подоцна истата „трака“ доби култен статус кога беше објавена на YouTube и е неверојатен

Read More