Monday, May 25, 2020
HomeГИГА БАЈТСмартфонМит или вистина: Полнењето преку ноќ на смартфонот е штетно?

Мит или вистина: Полнењето преку ноќ на смартфонот е штетно?

samsung battery fast

Дали навистина може да се расипе батеријата ако телефонот го полните цела вечер додека спиете? Експертите не се согласуваат со теоријата дека батеријата може да се преполни.

„Дури ниту и да го ставите својот iPhone кога батеријата има капацитет 90%, тоа нема да ја оштети. Едноставно не можете да го преполните iPhone, и ниту еден друг модерен смартфон. Секој уред што користи литиумско-јонска или литиумско-полимерска батерија, престанува автоматски да се полни кога ќе достигне до 100%“, вели техничарот Џеси Холингтон.

Задоволни ли сте од одговорот? Сега спокојно оставете го вашиот телефон да се полни пред да си легнете.

Извор: telefoni.mk