Tuesday, Mar 28, 2023
HomePosts Tagged "Молња"

При секое невреме се враќа митот дека мобилните телефони се ризик плус додека има бура и дека се „магнет“ за привлекување на громови поради електромагнетните зрачење. Сепак, експертите потсетуваат дека смартфоните воопшто не допринесуваат за привлекување на молњи, туку дека самите фиксни телефони поврзани со

Read More

Судењето за осомничените терористи и нивните помага започна одново откако двата предмета беа споени во еден процес, а конечно се обезбеди и големата сала во Врховниот суд како единствена во која има услови за сместување на сите 37 обвинетите. Адвокатите и осомничените повторно посочија дека

Read More