Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Мило Џукановиќ"

Мило Ѓукановиќ, актуелниот премиер на Црна Гора, денес ќе го добие одговорот од парламентот дали ќе му биде изгласана доверба или пак ќе мора да го врати мандатот и да распише нови избори на кои ќе ја предводи својата Демократска партија на социјалистите. Главниот проблем

Read More

Мило Ѓукановиќ ја обвини Русија како главен мотиватор на големите протести кои ги предводи здружената опозиција во Демократски фронт и дека станува збор за можно спречување на земјата да се доближи до НАТО. Црна Гора под водство на Ѓукановиќво изминатите години беше најголем сојузник на

Read More

Црногорската опозиција спроведе успешни демонстрации во Подгорица кои за малку ќе избегаа од контрола и ќе дојдеше до силен судир со полицијата, но пораката е испратена, целта е постигната, народот сака промена на власта. Опозицијата предводена од Андрија Мандиќ ги повлече демонстрантите и постави ултиматум Џукановиќ

Read More