Sunday, Mar 18, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаВо Ваксинсце и Лојане криеле дваесетина мигранти

Во Ваксинсце и Лојане криеле дваесетина мигранти

migranti

Полицијата изведе неколку акции за откривање на нелегално влезени мигранти кои биле скриени во две куќи во селото Ваксинце и кај осомничениот Т.Т (55) се пронајдени 17 мигранти од Пакистан и Иран, додека пак во селото Лојане се пронајдени четворица илегалци. Против Т.Т е поднесена кривична пријава за криумчање мигранти и одреден му е 30 дневен притвор, додека пак во Лојане истата пријава е поднесена против лицето М.Н.