Wednesday, Jan 22, 2020
HomePosts Tagged "Кирил Миноски"

Нови 72 милиони евра за кредити за малите и средни претпријатија преку европската банка за обнова и развој, најави министерот за финансии, Кирил Миноски, кој учествува на пролетните средби на меѓународниот монетарен фонд и светска банка во Вашингтон. Станува збор за програма на Европската банка

Read More

„Го предупредуваме Кирил Миноски, кој во моментов извршува техничка функција како министер за финансии и е во заминување, да не ги задолжува граѓаните на Македонија повеќе од потребниот износ за враќање на доспеаните долгови за оваа недела“, се вели во соопштението на СДСМ. Во него се

Read More

СДСМ предупредува дека е кривично дело издавањето на еврообврзницата без мислење од Министерството за правда за нејзината правна издржаност. „Министерот за финансии Кирил Миноски конечно самиот мораше да признае дека ја издал еврообврзницата без правно мислење, откако министерот Џафери остана да молчи на прозивките дали Министерството

Read More

Министерот за финансии Кирил Миноски ги лажел странските кредитори и медиуми дека е обезбедено потребното мислење за правната важност на еврообврзницата од Министерството за правда, објави денеска СДСМ. Од таму тврдат дека Миноски самиот признал дека дополнително ќе барал мислење од Министерството за правда. „Ова е скандалозно

Read More

Владата на Република Македонија синоќа на седница го усвои Предлог ребалансот на буџетот за 2016 година, кој веднаш ќе биде доставен до Собранието на РМ. Како што образложи на прес-конференција министерот за финансии Кирил Миноски, ребалансот се должи на промена на проекцијата за растот на

Read More

Досегашниот директор Горан Трајковски ќе замине од челната позиција на Управата за јавни приходи, а на негово место ќе биде поставен Кирил Миноски кој го предводеше Државниот пазарен инспекторат. Одлуката е донесена на седница на Владата од каде на Трајковски му се заблагодарија за досегашната служба

Read More