Monday, Jul 6, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаТрајковски заминува од УЈП, го наследи Миновски

Трајковски заминува од УЈП, го наследи Миновски

kiril manevski

Досегашниот директор Горан Трајковски ќе замине од челната позиција на Управата за јавни приходи, а на негово место ќе биде поставен Кирил Миноски кој го предводеше Државниот пазарен инспекторат.

goran trajkovski

Одлуката е донесена на седница на Владата од каде на Трајковски му се заблагодарија за досегашната служба и квалитетно завршените задачи кои ги извршуваше уште од 2006-та кога ВМРО-ДПМНЕ се врати на власт. Трајковски беше и под голем притисок на опозицијата која во т.н. бомби објави голем број на разговори, а упати и многу критики за работата на оваа институција.