Tuesday, Aug 4, 2020
HomePosts Tagged "Трајановски"

Коце Трајановски имаше цели осум години да изгради нов модерен забавен парк. Но наместо тоа, Трајановски се расфрлаше со парите на граѓаните за тендери со кои се богатеа Никола Груевски и неговите соработници, реагира СДСМ на вчерашната вест за изгледот на новиот луна парк. „Досега се

Read More

„Вчера, Град Скопје и ВМРО-ДПМНЕ повторно се обидоа да ги кршат законите и да ги манипулираат граѓаните, кои мора да ја знаат вистината за улицата која Град Скопје сака да ја прави на кејот на Вардар и чија е одговорноста за оваа незаконска одлука. Во

Read More

Во просториите на о.Центар се одржа несекојдневна средба. Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски и директорите на јавните градски претпријатија одржаа средба со претставници на урбаните и на месните заедници од општина Центар, во рамки на тринаесеттиот циклус посети

Read More

Градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски доставил одлука до Советот со која се забрануваат градежни активности во опфатот помеѓу реката Вардар, улиците „Војвода Васил Аџиларски“, „Димитрија Чуповски“ и „Македонија“, Плоштад Македонија и Камени Мост, во кој реон спаѓа и кејот на Вардар. Жерновски денеска информира дека

Read More