Sunday, Mar 22, 2020
HomePosts Tagged "реконструкција"

Премиерот Зоран Заев на заедничката прес-конференција со албанскиот колега Еди Рама во Поградец вчера изјави дека нема да има реконструкција на македонската влада. Тој рече дека празните министерски места ќе бидат пополнети со нови имиња, кои в понеделник ќе се најдат во Собранието на Република Македонија. На

Read More

Лага е дека за овој објект бил обезбеден буџет и дека била завршена постапката за избор на проектант. Всушност, токму за тоа идејно решение бил распишан тендер за избор на проектант, а поради промени во буџетот, односно несоодветно испланирани финансии за реализација, врз основа на

Read More

Заврши реконструкцијата на блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“, а од следната недела ќе почнат градежните зафати околу реконструкцијата и на блоковите В и Г. Според заменик министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, реконструкцијата на б локот А чинеше 1,5 милиони евра. Во рамки

Read More

Инфраструктурата во поплавените подрачја во Скопје со забрзано темпо добива реконструкција и враќање во функција со тоа што на терен се екипи на повеќе јавни претпријатија и градежни изведувачи. Се реконструираат патните врски, се поставува водовод и канализација, а потоа ќе се враќаат и комуникациските

Read More

Град Скопје планира нов проект за реконструкција на Милениумскиот крст на Водно со градежни работи кои ќе опфатат поставување на целосна антикорозивна заштита на челичната конструкција, замена на постојниот и изградба на нов панорамски лифт со придружни простории и елементи, поставување електрични инсталации, опрема и

Read More

Манастирот Св.Преображение Христово во прилепското село Зрзе веќе целосно е реновиран и му е вратен автентичниот изглед и сјај со што ќе биде еден од најубавите во Македонија, омилен на многумина за пронаоѓање на душевен мир и верско водство. Целосно е изграден и реконструиран локалниот пат

Read More

Скопски пазар го прикажа идејното решение за новиот модерен и урбан изглед на најстариот Бит пазар со тоа што ќе се добијат нови 1000 тезги и паркинг простор за 250 автомобили. Досегашната инфраструктура е премногу застарена и нема речиси никаков пристап за автомобили и паркирање,

Read More

Повеќенаменската сала во Домот на културата „Бранд Петрушев“ е целосно реновирана со 77 илјади евра обезбедени од општина Богаданци и европските фондови од ИПА програмата.Реконструираната сала сега има 145 седишта и сценски простор од 72 метри квадратни кој овозможува услови за театарски претстави, музички, танцови

Read More

Во просториите на о.Центар се одржа несекојдневна средба. Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски и директорите на јавните градски претпријатија одржаа средба со претставници на урбаните и на месните заедници од општина Центар, во рамки на тринаесеттиот циклус посети

Read More

Министерството за образование го објави јавниот оглас за реконструкција на критичниот блок А од студентскиот дом Гоце Делчев во Скопје. На огласот треба да се избере најповолниот изведувач, а понудите ќе бидат разгледани на 7 декември по што ќе се постави и временска рамка за

Read More