Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "токсикологија"

11 ученици од училиштето "Арсение Јовков“ со печење во грлото и очите се пренесени на токсикологија. На нив им е земена крв за лабораториски и токсиколошки анализи кои во наредните денови ќе покажат што ги предизвикало симптомите на печење во грлото и очите. Сите деца се

Read More

79-годишен старец вчера се давел во водите на Вардар, во близина на спортска сала „Јане Сандански“. Случајни минувачи го извадиле од водата и веднаш повикале Итна помош, но за жал старецот починал набргу откако бил пренесен на токсикологја.

Read More