Monday, May 25, 2020
HomePosts Tagged "Прв до врв"

На 4 септември ќе биде одржана тура за планински велосипедисти на планината Бистра. Стартот на турата е од селото Тресонче, а ја организира здружението за спорт и рекреација Прв до врв од Скопје.Турата претставува целодневен велосипедски настан во кој групата велосипедисти ќе извози кружна патека

Read More

Над две илјади спортисти и рекреативци денеска учествуваа на најмасовниот планински настан во Македонија „Прв до врв 2016“, на планината Водно. Во натпреварувачкиот дел оваа година се одржаа поголем број трки, како што се трките во планинско трчање, планинарење, планински и друмски велосипедизам. Дел од наградите

Read More

Омилениот и најмасовен настан на скопјани под мотото „Сите на Водно“,  организиран од здружението за спорт и рекреација Прв до врв, ќе се одржи утре (недела) каде што учесниците ќе може да се натпреваруваат во планинско трчање, планински велосипедизам, друмски велосипедизам, и на крај да

Read More

Спортската иницијатива „Прв до врв“ планира нов хепининг на Средно Водно за време на православниот празник Свети Трифун, посветен на виното и лозарите. Стартот како и секогаш е закажан во 9 часот пред основното училиште „Кочо Рацин“, а накај 11 часот сите рекреативци, спортисти и

Read More