Wednesday, Feb 26, 2020
HomePosts Tagged "дом" (Page 2)

ДОМ денеска побара Општина Аеродром да го поништи спорниот ДУП, со кој ќе се бетонираат големи површини зеленило во една од најзагадените општини. Во спротивно, како што соопштуваат од партијата, ќе покренат иницијатива за преиспитување на уставноста на самата постапка за носење на ДУП-от, што

Read More

ДОМ како единствена „Зелена“ партија во Македонија предложи нова серија на закони со која треба да се стави крај на урабаниот хаос и политиките кои се на директна штета на квалитетот на живот на граѓаните, загадувањето на животната средина и уништување на ресурсите. - ДОМ како

Read More

Во текот на изминатата ноќ, експлозивна направа е фрлена во домот на генералниот директор на Косовската радио телевизија (РТК), Ментор Шали, во Приштина, јави ТАСС. - Експлозијата беше силна, се случи кога целото семејство беше во куќата. За среќа никој не е повреден, изјави Шали. Се претпоставува

Read More

Во азиските култури слонот се смета за свето животно и на него се гледа со восхит, а скулптурите и украсите во форма на слончиња станаа хит низ целиот свет. Слончињата често се користат во Фенг Шуи за да енергетизираат одредени делови во домот и за

Read More

Почина Тони Ристов, долгогодишен портпарол на ДОМ, соопштија денеска од партијата на зелените. - Го изгубивме Тони, кој беше долгогодишен портпарол на ДОМ и лицето на македонските зелени. Со него изгубивме топол и искрен човек, но и страсен екологист и борец за правда, се истакнува во

Read More

ДОМ нуди интервентна помош за најранливите категории.  Предност имаат мајки со бебиња и деца до 3 години. За првите 20 лица што ќе се јават на телефонот 076/311-601 ќе биде обезбеден престој во хостел со оброци во следните 10 дена. -Ова е ургентна интервенција за дел од

Read More

ДОМ денеска соопшти дека се изненадени од изјавата на Зоран Азманов, во име на инвеститорот на објектот „Настел Тафталиџе“. -ДОМ нема намера да се расправа со приватни инвеститори, кои си имаат свои интереси. За нас како политичка партија е важен јавниот интерес и затоа бараме одговор

Read More

ДОМ апелира до институциите за прогон да не се занимаваат со гонење на граѓани кои за свое лекување или за лекување на други болни лица бараат начин како да дојдат до медицински канабис. „Сметаме дека неправедно се малтретираат луѓе како Филип Достановски од организацијата за медицински

Read More

Лилјана Поповска од ДОМ постави пратенички прашања до министрите за внатрешни, земјоделие и транспорт и врски: 1.Колку верзии на избирачки списоци има, г-не Чавков? И колку спорни гласачи има, дали 330.000, 110.000, 89.000, 87.000? Тврдам дека ни двете верзии на списокот со спорни гласачи не се

Read More

По одржувањето на јавната расправа за Оценката за влијание врз животната средина и жестоките критики на ДОМ, активисти и локални жители, реагира и компанијата Еуромакс која ја има концесијата за изградба и експлоатација на предвидениот рудник за злато во Иловица. - Ги отфрламе паушалните и неточни

Read More