Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "закони"

Граѓаните кои навлегле во јазот на презадолженоста наскоро ќе може да прогласат личен банкрот и проблемите со долговите да чекаат да им ги реши стечаен управник. Идејата кога уште од 2008 година на големо се заговара од сите влади, но до сега не е реализирана,

Read More

Координаторот на една од пратеничките групи на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, денеска на прес-конференција во Собранието ги обвини пратениците на СДСМ за лицемерност и за глумење конструктивност бидејќи на вчерашната седница на Комисијата за финансирање и буџет гласале против законот за издавање ваучери на студентите за

Read More

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи 8. седница на чиј дневен ред се Предлог на завршната сметка на Буџетот на РМ за 2016 година, повеќе закони поднесени од опозицијата и годишните извештаи на повеќе институции. Пратениците треба да расправаат по предлог законите

Read More

ДОМ како единствена „Зелена“ партија во Македонија предложи нова серија на закони со која треба да се стави крај на урабаниот хаос и политиките кои се на директна штета на квалитетот на живот на граѓаните, загадувањето на животната средина и уништување на ресурсите. - ДОМ како

Read More

Компанијата „Гаспром“ соопшти дека ја основала во Берлин Gazprom NGV Europe, компанија која во целост ѝ припаѓа на Gazprom Germania GmbH. „На 24 август 2016 года Gazprom Group основа нова компанија Gazprom NGV Europe, во Берлин. Оваа компанија-ќерка во целост ѝ припаѓа на Gazprom Germania

Read More

Шведскиот парламент вчера изгласа построги правила за барателите на азил, вклучително и запирањето на постапката за давање постоен престој за оние кои е одобрен азил. Покрај тригодишниот престој за повеќето бегалци, воведени се мерки коишто го ограничуваат соединувањето на семејствата. Мерките ќе траат три години,

Read More

Во пресрет на летните одмори кога треба да се опуштите и да отпатувате на некое друго место, внимавајте на законите за да не удрат по вашиот џеб. Ситни задоволства, како скара на недозволено место или секс на плажа, би можеле да ве вратат дома со

Read More

Станува збор за Законот за изменување и дополнување на Изборниот законик, Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик, Законот за заштита на приватноста, Закон за заштита на укажувачи и Законот за изменување и дополнување на Законот за Влада, како и за одлуката за основање

Read More

Лидерите на најголемите политички партии вчера конечно постигнаа договор. Избори ќе има на предвидениот датум, а Груевски 100 дена пред изборите ќе даде оставка, а владата до изборите ќе остане во ист состав со исклучок на премиерот. Вчеравечер постигнатиот договор, денеска треба да биде само правно,

Read More

Ако сте послушен граѓанин во Денвер, голема е веројатноста дека ќе бидете богато наградени.. или подобро кажано, калорично наградени. Полицајците од овој град делат бонови за пица вредни 10 долари од ресторанот Papa John's за да ги наградат граѓаните кои прават добро дело и ги негуваат вистинските

Read More