HomeДЕНЕШНАПолитикаДОМ нуди хостелско сместување за семејствата во поплавените подрачја

ДОМ нуди хостелско сместување за семејствата во поплавените подрачја

ДОМ нуди интервентна помош за најранливите категории.  Предност имаат мајки со бебиња и деца до 3 години.

За првите 20 лица што ќе се јават на телефонот 076/311-601 ќе биде обезбеден престој во хостел со оброци во следните 10 дена.

-Ова е ургентна интервенција за дел од оние што немаат услови за живеење во нивните домови уништени од поплавите. Тие се соочени со зарази, воспаление на белите дробови и други болести, зашто деноноќно престојуваат во влажни простории, во близина на загинати животни во распаѓање, без вода и струја. ДОМ ќе се фокусира на донации во детска храна, млеко, пелени, облека и хигиенски производи, се наведува во соопштението на ДОМ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com