Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеСоцијалец сакаше да се фрли од зграда – Нова тензија во Скопје

Социјалец сакаше да се фрли од зграда – Нова тензија во Скопје

Маж на возраст од околу 40 години денес се заканувал дека ќе се самоубие затоа што не можел повеќе да се справи со сиромаштијата и дека социјалната помош не му е префрлена. Очевидци пренесуваат дека социјалецот бил алкохолизиран и дека стоел на работ на поставеното скеле.

socijalec2

Тој се качил на зградата на „Макошпед“ на улица Македонија која се реновира, а градежните работници кои потоа го забележале успеале да го спречат, подоцна и со помош на полициската единица Алфа.

Извор: telegraf.mk