Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаКавадарци, Штип, Охрид, Тетово и Куманово ќе добијат нови скејт паркови

Кавадарци, Штип, Охрид, Тетово и Куманово ќе добијат нови скејт паркови

skejt-park-vlada-4-Custom

Во Македонија поточно во Штип, Охрид, Кавадарци, Тетово и Куманово ќе се градат нови современи и модерни скејт паркови за младите лица. Проектот беше објавен денеска од страна на Никола Груевски лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Премиерот изјави дека: „Ќе се изградат пет нови паркови во кои младите кои се занимаваат со екстремни спортови ќе можат да развиваат вештини како врсниците во Европа и светот. Ќе има повеќе рампи и скокалници, а паркот ќе биде изработен од специјална подлога поради поголема безбедност и дрвена конструкција“.

Локалкните сампоуправи во соработка со Агенцијата за млади и спорт со градба ќе започне од 2017 година, по извршување на подготовките кои се неопходни.