Thursday, Sep 17, 2020
HomePosts Tagged "зараза"

Здравствените власти на САД излегоа со нова проценка според која заканата од Зика вирусот е многу поопасна од првичните анализи со можност за глобална епидемија во текот на летото низ Северна Америка, Европа и Азија бидејќи доаѓаат летните одмори и ќе се зголемува бројот на

Read More

Прв случај на хепатитис А е потврден во грчкиот бегалски камп во Идомени на границата со Македонија, објави вчера грчкиот Центар за контрола и превенција на болести. Според билтенот на здравствената агенција, заразено е 9-годишно сириско девојче. Таа е однесена во болница во Солун, а

Read More