Tuesday, Mar 31, 2020
HomePosts Tagged "Словенија" (Page 5)

Фестивалот ,,Охридско лето” продолжува со својата програма. Вечерва следи вечер посветена на Европската унија. Во катедралната црква ,,Света Софија” ќе прозвучат флејта виолончело и харфа. Станува збор за триото уметнички Ева Нина Козмус, Нина Печар и Мојца Злобко Вајгл од Словенија кои имаат фасцинантни професионални биографии.  

Read More

ХДЗ и Напред Хрватска се првите политички партии во Хрватска кои ќе бараат ревизија на договорот за маркација на границата со Словенија сметајќи дека е направен врз нивна штета и мора да се промени. Хрватска пред да стане член на ЕУ мораше да се согласи

Read More