Monday, Jun 25, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузика,,Oхридско лето" со вечер посветена на ЕУ

,,Oхридско лето" со вечер посветена на ЕУ

Фестивалот ,,Охридско лето” продолжува со својата програма. Вечерва следи вечер посветена на Европската унија.

Во катедралната црква ,,Света Софија” ќе прозвучат флејта виолончело и харфа. Станува збор за триото уметнички Ева Нина Козмус, Нина Печар и Мојца Злобко Вајгл од Словенија кои имаат фасцинантни професионални биографии.