Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "растенија"

За осум години во штипско-кочанскиот регион исчезнале неповратно повеќе видови птици, животни и растенија, вели Киро Бојаџиски, истражувач и еколог, објави Канал 5. „Во нашето подрачје за неполни осум години исчезнаа 29 видови птици, што е една голема катстрофа. Снема и 7 видови растенија, кои беа

Read More

Амазонските дождовни шуми исто познати како Амазонија или Амазонската џунгла е влажно место исполнето со дрвја  и растенија кои имаат широки листови. Таа зафаќа огромен дел од јужна америка или поточно пет и половина милиони километри квадратни. Многу различни видови животни живеат на Амазонот а

Read More

Нашата земја е богата со разновиден биодиверзитет, а сето тоа се должи на нејзината географска положба, климатските фактори и геолошкото минато. Нејзиното разнобразие на флора и фауна се карактеризира со голем број на ендемични и реликтни видови. Дел од овој диверзитет ви го претставуваме низ

Read More