Sunday, Apr 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФотографијаЕкстремните убавини на Амазонските дождовни шуми!

Екстремните убавини на Амазонските дождовни шуми!

Амазонските дождовни шуми исто познати како Амазонија или Амазонската џунгла е влажно место исполнето со дрвја  и растенија кои имаат широки листови. Таа зафаќа огромен дел од јужна америка или поточно пет и половина милиони километри квадратни. Многу различни видови животни живеат на Амазонот а воедно има и најголем биодиверзитет на растенија.

amazon amazon2 amazon3 amazon4 amazon5 amazon6 amazon7 amazon8