Wednesday, Jul 8, 2020
HomePosts Tagged "РАФИНЕРИЈА"

Револтот меѓу граѓаните и поранешните вработени во рафинеријата Рафо во романското градче Онешти не стивнува и по речиси една деценија од нејзиниот колапс. 86 годишниот Петре Голдош го сретнавме на улица, ама веднаш прифати да разговара на оваа тема но раскажува со огромен гнев. Виновникот

Read More

Инвеститорот Ури Бидер се поврзува директно со пропаѓањето на романската рафинериаа Рафо која била гигант со учество од 1% од БДП на Романија, а имала илјадници вработени. Сведоштво за уништувањето на рафинеријата за Телма дава Маријан Јон кој триесет години ги бранел работничките права. Сведочи

Read More

Во страшна експлозија на рафинерија за нафта во Веракруз, Мексико животот го загубија најмалку три лица, а повеќе од 136 се повредени. Засега не се наведуваат точните причини кои довеле до експлозијата што ќе треба да го утврди понатамошната истрага. Последиците се навистина големи бидејќи

Read More