Saturday, Jun 27, 2020
HomePosts Tagged "Инвеститор"

Појавувањето во јавноста на Александар Каплан, кој себеси се претставува како „инвеститор“ во компанијата „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“, која се обидува да го преземе „Макпетрол“, уште повеќе ги засилува сомнежите дека зад целата операција стои валкан капитал, „испран“ низ офшор-шемите во Кипар и на Британските

Read More

Инвеститорот Ури Бидер се поврзува директно со пропаѓањето на романската рафинериаа Рафо која била гигант со учество од 1% од БДП на Романија, а имала илјадници вработени. Сведоштво за уништувањето на рафинеријата за Телма дава Маријан Јон кој триесет години ги бранел работничките права. Сведочи

Read More

Најрепрезентативниот  објект на битолски Широк Сокак, офицерскиот дом преку електронско јавно наддавање ќе се продава. Во огласот предмет на продажба е обектот со површина од 1.970м² , а истиот ќе се продава во една целина а вкупната проценета вредност на предметот на наддавање изнесува 55.608.730,50

Read More

Општината надлежна за градежни парцели продаде градежно земјиште на кое треба да се изгради првиот хотел во оваа општина. Станува збор за инвцестиција од домашно потекло, а скопскиот инвеститор Гоце Ѓорѓиевски најави градба на хотел со педесетина легла, ресотран, базен, спа-центар, летна бавча и игротека

Read More