Tuesday, Jan 26, 2021
HomePosts Tagged "Попова Шапка"

По Маврово, обеле и Попова Шапка. Снегот ја обеле планината во Април и направи вистинска снежна идила. Скијачкиот центар е под снег, а според прогнозите од УХМР од среда ноќта кон четврток нè очекува нов и значително постуден бран кој ќе донесе нови врнежи, силен

Read More

Можеби оваа сезона зимата и не е најсилна, но затоа пак македонските планини нудат многу подобра снежна атмосфера. Така и оваа година ќе се организира манифестацијата „Снежен град“ при што деца од многу основни училишта низ целата република ќе учествуваат во формирањето на снежните скулптури

Read More

Алпинисти спасија куче на Попова Шапка кое во саботата ги следело членовите на клубот АК8 до почетокот на карпата над снегот високо во кулоарот. Следниот ден, под врвот Антени се случувала вистинска спасувачка мисија. Маја Мухиќ, Методи Чилиманов и Благоја Китановски тргнале да го повторат искачувањето

Read More